Indsats vedrørende benzin-udslip i Skagen er slut

Profilbillede

Udslippet af benzin i Skagen er natten igennem blevet håndteret af politi, beredskab, sundhedsmyndigheder og det specialiserede hazmatteam. Koncentrationen af benzin i kloaksystemet lav. Den videre indsats håndteres af de kommunale myndigheder. Det understreges, at drikkevandet ikke er påvirket.

Der blev, kl. 20:08 torsdag aften, konstateret udslip af benzin i kloaksystemet i Skagen, en hændelse som affødte en del politi og beredskab i og omkring Skagen by.

Kilden blev hurtigt identificeret, og virksomhedens ejer er afhørt med sigtedes rettigheder. 

Politi og beredskab forlader nu igen området og overlader håndtering og den sidste oprydning til de kommunale myndigheder. 

Leder af indsatsen, vicepolitiinspektør Henrik Skals fortæller om udslippet:
”Det er vigtigt at understrege, at udslippet er begrænset til det lukkede kloaksystem, og kvaliteten af drikkevandet i området derfor ikke er påvirket. Borgerne i området kan føle sig helt trygge ved, at udslippet er håndteret, og alle tænkelige forbehold er blevet taget. 
Man vil muligvis stadig kunne opleve en benzindunst fra kloaksystemet. Føler man sig utilpas eller oplever gener, så skal man naturligvis kontakte lægen. Ellers opfordrer vi til, at man bruger sin sunde fornuft – også i forhold til brug af åben ild, hvis der skulle lugte af benzin.”

 

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk